Luchtwasser Pluimvee met extra stofafvang BWL2010.27

De KWB pluimvee luchtwasser

KWB heeft na de succesvolle introductie van een biologische luchtwasser voor o.a. de varkenshouderij, ook een biologische luchtwasser voor de pluimveehouderij ontwikkeld.
Omdat zowel de ventilatiehoeveelheid, als de hoeveelheid stof binnen de pluimveesector veel groter is dan binnen de varkenshouderij, hebben wij een systeem ontwikkeld dat deze beide problemen oplost.
Met een speciaal ontwikkelde zeef worden dons en veren afgevangen, terwijl deze slechts een keer per 20 weken hoeft te worden gereinigd. Door gebruik te maken van een tweetal kelders, hoeft er in principe geen spuiwater afgevoerd te worden. In deze kelders is zoveel biologische activiteit dat het afgevangen stof vergaat. Bij grotere ventilatiehoeveelheden wordt bovendien de wasser gesegmenteerd waardoor het systeem zo energiezuinig mogelijk werkt.

De KWB biologische pluimvee luchtwasser is erkend onder BWL 2009.13.V1 en onder BWL 2010.27 met 75% fijnstof reductie.


Een uniek project waarbij de wasser de uitstoot van 500.000 kippen reduceert op het gebied van ammoniak, geur en stof. Voor deze wasser is een zogenaamde verenvanger ontwikkeld welke de veren en de pennen van de dieren scheidt van het wasproces.

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht